21.05.2021 | History

5 edition of Toponymie van Overpelt found in the catalog.

Toponymie van Overpelt

an exhibition

 • 2044 Want to read
 • 165 Currently reading

Published by Administrator in Instituut voor Naamkunde

  Places:
 • United States
  • Subjects:
  • Instituut voor Naamkunde


   • Download Toponymie van Overpelt Book Epub or Pdf Free, Toponymie van Overpelt, Online Books Download Toponymie van Overpelt Free, Book Free Reading Toponymie van Overpelt Online, You are free and without need to spend extra money (PDF, epub) format You can Download this book here. Click on the download link below to get Toponymie van Overpelt book in PDF or epub free.

   • Bibliography: p. 38-56.A revision of the authors thesis--Katholieke Universiteit, Leuven.Mede werschenen in de Reeks VI, Bekroonde werken, nr. 105 van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal-en Letterkunde.

    StatementInstituut voor Naamkunde
    PublishersInstituut voor Naamkunde
    Classifications
    LC Classifications1976
    The Physical Object
    Paginationxvi, 136 p. :
    Number of Pages47
    ID Numbers
    ISBN 10nodata
    Series
    1
    2Nomina geographica Flandrica : Monografieën ; 10 : Onomastica Neerlandica
    3

    nodata File Size: 3MB.


Share this book
You might also like

Toponymie van Overpelt by Instituut voor Naamkunde Download PDF EPUB FB2


Begin 18e eeuw waren het Hollandse troepen en in de 2e helft van de 18e eeuw kwamen er weer allerlei troepen, waaronder de Franse. in de gemeentenaam Wijch maal, 1139 wimale. In 1545 werd toestemming verleend tot de stichting van een. Vooral de Abdij van Floreffe bezat vanaf 1140 grote gebieden, welke ontgonnen werden en waarop drie hoeven werden gesticht: Grote Hoeve, Kleine Hoeve en Panhoeve.

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.

Molemans (Jos.). Toponymie van Overpelt

In de Limburgse Kempen werd vroente in de 16de eeuw voornamelijk door heide verdrongen. Hij is de meest noordelijk gelegen nog bestaande molen op de Dommel in de gemeente Overpelt. Bovendien stonden in Overpelt de oudste watermolens die ooit werden teruggevonden in de archieven.

De specifieke betekenis van dries is er evenwel: onrendabel hoog of laag gelegen land, vaak in de zin van een bij de woning gelegen perceel weiland de huis- of schaapsdries. Een bekende schaakclub uit Overpelt is de. Hij stierf een jaar later op 55-jarige Toponymie van Overpelt. Vermits de gemene gronden meestal heidevelden waren, is het niet verwonderlijk dat gemene heide een konkurrent geworden is van vroente, aard en gemeente en dat heide deze namen vanaf de 16de eeuw ook in belangrijke mate heeft verdrongen.

Tot 1259 werden Over- en Neerpelt samen met de naam Pelt aangeduid.